COVID-19

Kao što ste upoznati u Hrvatskoj je trenutno 10, 12, 13, 15, 16, 19, 27, 36, 49, 56 osoba zaraženo korona virusom. Svi zaraženi imaju blage simptome bolesti i stanje im je dobro prema informacijama koje je dao hrvatski ministar zdravstva. On je također rekao da je situacija pod kontrolom https://zdravlje.gov.hr/). Sve institucije, škole, fakulteti i drugi objekti rade normalno, a trenutno nema posebnih mjera koje bi se morale provoditi.

Organizatori ne planiraju otkazati konferenciju. Konferencija će biti otkazana, odnosno odgođena samo ako se proglasi globalna pandemija ili ako na to budemo prisiljeni od strane hrvatske vlade i/ili jednog od hrvatskih ministarstva. Regija u kojoj će se održavati konferencija – Dalmacija nije pogođena virusom. Zaražene osobe su iz gradova Rijeke, Zagreba i Varaždina.

Od 9. ožujka 2020. uvedene su nove preventivne mjere:

  • Svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz  područja gdje su žarišta zaraze,  posebno iz dijelova Kine, Italije, Južne Koreje i dr, bit će upoznati s obaveznom mjerom smještaja u karantenu na 14 dana, prije ulaska u Hrvatsku.
  • Preporučuje se odgoditi sve organizirane skupove s više od 1000 ljudi. Svi oni koji će ih ipak održati dužni su osigurati visoke higijenske standarde.

Trenutno je za sudjelovanje na konferenciji registrirano više od 250 sudionika. Sukladno gornjoj preporuci, organizatori za sada ne planiraju odgoditi održavanje konferencije.

Organizatori prate situaciju, te će vodeći računa prije svega o zdravlju, konačnu odluku o potencijalnoj odgodi održavanja konferencije donijeti 20. ožujka 2020.